Ystävien kommentteja


Arvi Lind

JUSU – USKOTTU MIESArvi Lind

Olen tuntenut Juha Suonperän kymmenkunta vuotta. Harmi, ettemme tavanneet aikaisemmin.

Tutustuimme Jyväskylän kesän avajaisissa aikana, jolloin olin sanomalehti Keskisuomalaisen lukija-asiamiehenä ja vierailevana luennoitsijana Jyväskylän yliopistossa. Olin juuri jäänyt eläkkeelle Yleisradion television uutistoimituksesta.

Meitä yhdistävät maanpuolustustyö, ilmailu, veteraaniliikunta, kiinnostus koulutukseen sekä pyrkimys rehellisyyteen ja oikeudenmukaisuuteen.

Olen saanut Jususta vaikutelman, että hän on sanansa mittainen mies. Häneen kohdistuneesta luottamuksesta kertovat monet vaativat esimiestehtävät ja luottamustoimet. Jo yksistään lentäjän ammatti todistaa uskotun miehen asemaa. Ei miljoonakalustoa anneta kenen tahansa tumpelon käsiin.

Jusun kouluttajan taipumukset ja alaisista huolehtimisen taidon kohtasin, kun hän kutsui minut Karjalan lennoston koulutustapahtumaan puhumaan aiheesta ”Upseeri haastateltavana”. Reservin rakuunamajurille oli suuri kunnia luennoida salintäydelle lentäjäveljien joukolle. Oma ilmailutaustani oli tosin vaatimaton: purjelentolupakirja ja tiimaa vuorokauden verran.

Lentäjäveli oli Jusun termi, jolla hän arvosti tietyn joukon yhteisöllisyyttä.

Luottamus oli molemminpuolista, ja sain käydä luennoimassa myös Ilmasotakoulussa Tikkakoskella ja Luonetjärven upseerikerholla.

Viimeksi koin Jusun sosiaalisen vastuun ja asioiden hoitamisen taidon Jyväskylän jäähallissa pelatussa Vappuklassikko-jääkiekko-ottelussa. Oli hienoa olla mukana Jusun junailemassa suurtapahtumassa, jonka tulot menivät Uuden lastensairaalan hyväksi.

Tapaamiset ja puhelut Jusun kanssa ovat aina miellyttäviä. Hän on ystävällinen ja toiset huomioon ottava. Uskon, että nämä ominaisuudet ovat peräisin jo lapsuudenkodista.


Henna Virkkunen, Europarlamentaarikko

Bryssel20Jusulla on takanaan pitkä ja ansiokas työura puolustushallinnossa eri puolilta Suomea. Tutustuin Jusuun jo ilmavoimien aikana, ja nyt olen saanut työskennellä hänen kanssaan Jyväskylän päätöksenteossa. Jusun kokemus näkyy siinä, miten hän osaa työskennellä erilaisten ihmisten kanssa, johtaa ja tehdä yhteistyötä. Positiivinen, huumorintajuinen eversti. Tällaisena aikana hänen kokemustaan ja näkemystään tarvitaan.


Markku Andersson, Kaupunkineuvos

Tervehdys kaikille lukijoille ja Juhan tukijoille!Markku Andersson

Voin perustellusti sanoa, että tunnen Juha Suonperän.

Juha on aktiivinen, ahkera ja ansioitunut ihminen, jolla on myös mittava työura takanaan sekä vahva poliittisen toiminnan vaihe meneillään.

Olen henkilökohtaisesti tuntenut Juhan (tai Jusun, niin kuin häntä tavataan kutsua!) noin kymmenen vuoden ajan kolmessa eri roolissa.

Ensinnä opin tuntemaan eversti ja korkean tason ammattimies Juha Suonperän, kun hän toimi Tikkakoskella Ilmasotakoulun johtajana ja Luonetjärven varuskunnan päällikkönä. Yhteistyö sujui vaikeissakin asioissa erinomaisesti.

Toiseksi olen oppinut  tuntemaan Jusun pelikaverina samassa Black & White -kaukalopallojoukkueessa ja jopa samassa ketjussa oikeana laitahyökkääjänä (minä puolestaan olen vannoutunut  vasen laitahyökkääjä) pelaavan mainion urheilumiehen, jolta hyvä syöttö lapaan on tunnusomaista.

Siis Jusu on yhteispelitaitoinen ja -kykyinen urheilumies!

Kolmanneksi olen oppinut tuntemaan Juhan Jyväskylän kaupunginvaltuutettuna, jolloin hän on harkitsevainen ja vahvasti analyyttinen ja yhteiskuntaamme rakentava kok.ryhmänjohtaja. Yhteistyökykyisyys ja näkemyksellisyys ovat tuossakin vaativassa tehtävässä Jusun parhaita puolia.

Neljänneksi, mikä hienoa,  olen saanut Juhasta lämpimän ja mainion ystävän, jonka kanssa viihtyy niin työssä, aamujäillä kuin vapaa-ajallakin.

Suosittelen!


Miikka Ollikainen, Ilta- ja yöohjaaja, Keski-Suomen Opisto

Tervehdys!

Tapasimme juuri Tikkakosken S-Marketin pihalla ja tärkeä asia jäi minulta kertomatta.
Häpeäkseni tunnustan, etten ole koskaan äänestänyt eduskuntavaaleissa. Ei ole ollut sopivaa ehdokasta. Minä, vielä sotilaspoliisina työskennellessäni, edustin niinsanottua duunariporukkaa, kuraporrasta. Kun taas sinä, eversti olit koulunjohtaja, lennoston komentaja, henkilöstöpäällikkö. Asemastasi huolimatta et ollut koskaan ylimielinen. Sinulla oli aina aikaa minunlaisille työmiehille. Kohtelit minua ja kollegoitani ihmisinä. Ehkä oikeasti arvostit myös sitä mitä me teimme ja olimme. Tästä syystä arvostin sinua valtavasti koulunjohtajana ja arvostan edelleen ihmisenä. Niin metsä vastaa kun sinne huudetaan. Tänä keväänä menen ensi kertaa vaaliuurnille ja tulet varmuudella saamaan ääneni. Ei se iso asia ole, mutta olkoon se kunnianosoitukseni sinua kohtaan. Voimia kampanjaan!
PS. Laitetaan nuorten asiat Tikkakoskella yhdessä kuntoon! Sinulla on valta ja minä ryhdyn mielelläni työrukkaseksi.