Jyväskylä jyrää!

Viime vuoden lopulla kirjoittelin palstallani hyvillä mielin, että ”Jyväskylän vuoden 2017 budjetti saatiin historiallisen ainutlaatuisen helposti ja hyvässä yhteisymmärryksessä kasaan. Kertaakaan ei valtuustossa äänestetty ja käsittely kesti vain 10 minuuttia. Se on hyvä budjetti, osoittaa aivan upeata vastuunkantoa ja yhteistyötä niin poliittisen- kuin virkakoneistonkin kesken. Velkaa maksetaan pois.”

Ja nyt homma jatkuu; talous saatiin tasapainoon jo viime vuonna, vuotta aiemmin kuin tavoite oli. Ei otettu enää lisää velkaa, vaan lyhennettiin jo vanhaa. Vuosikate kattoi poistot ja budjetti oli ylijäämäinen. Kaikki kolme talouden tasapainokriteeriä täyttyivät, olemme harvinainen kaupunki Suomessa. Eli kaupungin talous on nyt todella tasapainossa! Pääsyinä tähän hienoon tulokseen olivat suunniteltua paremmat verotulot, valtionosuuksien kasvu ja maanmyynnin oletettua parempi tulos. Se, että valtiovalta ei leikannut valtionosuuksia, antoi hyvät lähtökohdat talouden tasapainottamiselle.

Toki suurin kiitos kuuluu kaupungin henkilöstölle kautta linjan, ja myös luottamushenkilöille. Nyt vaan ei sitten saa antaa löysiä. Saman linjan on jatkuttava, toimintoja on tehostettava, uusia käytänteitä otettava käyttöön, hyödynnettävä digitalisaatiota, katsottava tulevaisuuteen, on pysyttävä yhteiskunnan kehityksessä mukana. Tulevan valtuuston pitää jatkaa samalla linjalla.

Paljon muutakin hyvää on liikkeellä. Tikkakoskelle valmistuu lähiliikuntapaikka, Palokkaan rakennetaan kovaa vauhtia asuntoja, Kankaan alueen kehittäminen on lähtenyt liikkeelle, samoin keskussairaalan rakentaminen. Hippos2020-hanke etenee vastustamattomasti. Tulemme saamaan Pohjoismaiden monipuolisimman liikuntakeskuksen ja näin vahvistamme asemaamme maan johtavana liikunta- ja hyvinvointikaupunkina. Lukiokoulutus tullaan palauttamaan entiseen loistoonsa ja luulenpa jotta myös musiikkisalihanke lähtee liikkeelle.

Hyvältä näyttää! Eiköhän tehdä yhdessä Jyväskylästä Suomen halutuin kaupunki, meillä on siihen kaikki edellytykset!