Hippos2020 on loistava juttu!

Julkaistu 12.2.2019 Uusi Aalto -lehden numerossa 1/2019

Kaupunkimme strategiamme mukaan Jyväskylä on Suomen liikuntapääkaupunki, jossa elää hyvinvoivat asukkaat, elinvoimamme kasvaa ja käytämme resurssejamme viisaasti.

Hippos2020 vahvistaa merkittävästi Jyväskylän statusta Suomen liikuntapääkaupunkina. Kaupunki investoi samalla summalla kuin joutuisi peruskorjaamaan nykyisiä rakennuksia, mutta saakin nyt jotain vallan muuta.

Saamme kaupungin keskustaan aivan upeat, monipuoliset ja modernit liikunnan, urheilun, viihtymisen ja hyvinvoinnin tilat, joilla vastataan tulevaisuuden haasteisiin ja tarpeisiin. Pohjoismaiden parhaat. Tulee monitoimiareenaa, jalkapallostadionia, Areenakeskusta, voimistelutaloa ja liikuntapuistoa. Tilat tarjoavat kansainväliset vaatimukset täyttävät puitteet mahdollistamaan suurten arvokisojen järjestämisen useissa eri lajeissa, samoin kuin monien kulttuuritapahtumien. Tuleva Hippos mahdollistaa merkittävästi koko maakunnan terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä sekä kansainvälistymistä.

Jalkapallo on maailman, Suomen ja Keski-Suomen harrastetuin laji. Hippokselle tulee Suomen ensimmäinen katettu jalkapallostadion, se on ympärivuotisesti käytettävissä ja siten se on sekä toiminnallisesti, että taloudellisesti paljon järkevämpi kuin avoin stadion. Se, että stadion voidaan rakentaa nykyiseen ”tuplajäitten monttuun”, pitää kattorakenteiden kustannukset kohtuullisina. Jalkapallostadionin talvikäytöstä ovat olleet kiinnostuneita myös monien muiden lajien edustajat kuten amerikkalaisen jalkapallon, rugbyn ja golffin harrastajat. Käyttäjämäärät tullevat kasvamaan olennaisesti nykyiseen verrattuna ja erityisesti lasten ja nuorten käyttäjämäärät tulevat kasvamaan merkittävästi.

Ei myöskään sovi unohtaa, että hankkeella on merkittävä työllisyys- ja verotulovaikutus. Hippos2020:n rakentaminen synnyttää noin 14 miljoonan euron verotuotot. Valmis Hippos2020 työllistää päivittäin yli 1000 työntekijää.

Harmillista on rakentamisen aiheuttama evakkotaival lajeille. Sen aiheuttamat haitat kuitenkin minimoituu, kun pääsemme aloittamaan rakentamisen jo ensi syksynä, niinkuin on suunniteltu. Saamme maailman moderneimman urheilun ja hyvinvoinnin foorumin.

Hippos2020 on myös elinkeinopoliittisesti merkittävä hanke Keski-Suomelle. Jyväskylä voi uuden

Hippoksen avulla ottaa ison roolin alan yritysten houkuttelevana sijoituspaikkana. Hankkeen ympärille rakentuva liikunnan, urheilun, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ekosysteemi houkuttaa sekä tutkijoita että alan yrityksiä. Hanke vahvistaa myös Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun hyvinvointiyksikön sekä KiHu:n toimintaolosuhteita. Hippos2020 tukee Jyväskylän asemaa johtavana liikunnan, urheilun ja hyvinvoinnin tutkimuksen kaupunkina.

Jyväskylä on Suomen liikuntapääkaupunki!